Σπουδές στην Ιταλία

Αναζητήστε μαθήματα, σεμινάρια ή άρθρα από το blog μας.

Τηλεφωνα επικοινωνιας: 2610 226533, 6976.999.493 | Ακολουθήστε μας

  /    /  Ποιοί είμαστε

Ιστορικό

Η infonet ΙΚΕ (ΑΡ. ΓΕΜΗ 035698116000) ιδρύθηκε το 1995 από τρεις εκπαιδευτικούς με ειδικότητα στην Πληροφορική. Πλέον αριθμεί 9 σταθερούς εργαζόμενους και δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες, έχοντας καθιερωθεί ως μία εταιρεία αξιόπιστη, δημιουργική, σταθερή, με συνεχώς επιτυχημένη παρουσία στην Ελληνική Αγορά. Ξεκίνησε ως  οργανισμός εκπαίδευσης, υποστήριξης και πώλησης Η/Υ. Η δυναμική του internet δημιούργησε ζήτηση για εκπαίδευση -σε όλες τις ηλικίες- χρήσης Η/Υ, για πιστοποιήσεις (όπως Certiport – ECDL), καθώς και για ειδικές εφαρμογές για παιδιά (εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού LOGO & LEGO) και ενηλίκους.

Σε μικρό χρονικό διάστημα (1998-1999) έγινε προφανές ότι έπρεπε να εφαρμοστούν οι καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία (e-learning, blended learning κτλ.) και με αυτό το σκεπτικό η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της infonet δημιούργησε (2001) την μέθοδο διδασκαλίαςCIL (Computer Interactive learning) για την από απόσταση εκπαίδευση ενηλίκων, η οποία βραβεύτηκε από το Business and Innovation Center to 2004.

Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν από τα τέλη του ’90 μια σειρά από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελληνικά προγράμματα δια βίου μάθησης, προγράμματα προετοιμασίας για διαγωνισμούς του δημοσίου, δημιουργήθηκαν τμήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά), καθώς και το τμήμα υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού. Το 2006 δόθηκε ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην εκπαίδευση ενηλίκων (κυρίως εκπαιδευτικών) και στην συνεργασία με αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια όπως το Roma Tre το Tor Vergata και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, συνάπτοντας συμβάσεις συνεργασίας.

Στρατηγική

Επί του παρόντος η εταιρία μας προσφέρει ευέλικτα, αξιόπιστα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προϊόντα (δια βίου) μάθησης, στοχευμένα σε ενήλικους που επιθυμούν να διευρύνουν τα προσόντα και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ένας φορέας που να συμπληρώνει και να διευρύνει την τυπική εκπαίδευση για ενήλικες (επαγγελματίες και μη). Προς το παρόν απευθυνόμαστε κυρίως σε ενήλικες επαγγελματίες εντοπίζοντας τα κενά στις δυνατότητες που έχουν για (μετ)εκπαίδευση και δημιουργούμε/τροποποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις προσωπικές τους ανάγκες. Η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε προσιτές τιμές με βάση τις ανάγκες και την προσωπικότητα του μαθητευόμενου αποτελεί για μας απαράβατη δέσμευση. Γι’ αυτούς τους λόγους προσπαθούμε συνεχώς να επεκταθούμε σε καινούργιους τομείς αποφεύγοντας όσο το δυνατό την μαζικοποίηση.

Η σημερινή Ελληνική (και παγκόσμια) πραγματικότητα δημιουργεί την ανάγκη να ενταθούν τόσο η επαγγελματική κινητικότητα όσο και η καθοδική τάση του κόστους. Συνεπώς θα υπάρχει συνεχής ανάγκη για γρήγορη, φτηνή αλλά παράλληλα αξιόπιστη απόκτηση προσόντων και δεξιοτήτων.

Επιχειρηματικό Μοντέλο

Σκοπός του εκπαιδευτικού μας οργανισμού είναι να προσφέρει αξιόπιστη και καινοτόμα  εκπαίδευση σε προσιτές τιμές. Όλες οι προηγούμενες εμπειρίες μας, πιστεύουμε ότι αποτελούν χρήσιμη παρακαταθήκη για την ανάπτυξη καινούργιων προγραμμάτων.

Ένα μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας μας στηρίζεται στις διαφορετικές  χρήσεις της μεθόδου Computer Interactive learning (CIL) για μικτή (blended) και από απόσταση εκπαίδευση. Τα πλεονεκτήματα που παρέχει αυτή η μέθοδος είναι:

  • Εξατομικευμένη εκπαίδευση
  • Ευελιξία στο χρόνο και στον τόπο εκπαίδευσης
  • Μείωση του κόστους εκπαίδευσης
  • Προσωπική καθοδήγηση – Tutoring

 

Α) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Β) ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Γ) ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  (ΚΔΒΜ)

Δ) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ε) ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

 

 

 

Εγγραφή νέου χρήστη

Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή.

Reset Password