fbpx
Σπουδές στην Ιταλία

Αναζητήστε μαθήματα, σεμινάρια ή άρθρα από το blog μας.

Ρωσικά

Τηλεφωνα επικοινωνιας: 2610 226533, 6976.999.493 | Ακολουθήστε μας

  /  Ξένες Γλώσσες  /  Ρωσικά

Ρωσικά

Free
σπουδές στην Ιταλία

Πληροφορίες

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΡΩΣΙΚΑ;

Με μια έκταση που καταλαμβάνει το ένα έκτο της επιφάνειας της γης, η Ρωσία φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Ο πληθυσμός της Ρωσίας ποικίλλει σε εθνικότητα,  χαρακτήρα, φυσικά γνωρίσματα και πολιτισμό. Ένα πράγμα όμως είναι κοινό: τα ρώσικα. Όλοι μιλούν ρώσικα και καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον, ανεξάρτητα από τις τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των πόλεων και των περιφερειών.

 

Εδώ θα σας εξηγήσουμε  γιατί ποτέ δεν θα μετανιώσετε που ξεκινήσατε την εκμάθηση της ρώσικης γλώσσας!

Επιλέγω τα Ρώσικα σαν 2η ξένη γλώσσα για να χτίσω την καριέρα μου!

Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο κόσμος προχωρά προς την παγκοσμιοποίηση. Η ΕΣΣΔ είναι παρελθόν και τώρα τα σύνορα είναι ανοιχτά.  Ως εκ τούτου, σήμερα στη Ρωσία είναι όλο και περισσότερες οι προοπτικές απασχόλησης σε διεθνείς εταιρείες, στις οποίες η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση μιας αποτελεσματικής συνεργασίας με τους Ρώσους συναδέλφους, την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της ρωσικής αγοράς και τη διοίκηση των επιχειρήσεων σε αυτή τη χώρα.

Η γνώση της γλώσσας αυτής μπορεί επίσης να απαιτείται από ξένες εταιρείες που συνεργάζονται με εταιρείες ή πελάτες ρώσους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όποιος γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα είναι ιδιαίτερα ευνοημένος.

Η INFONET με το εγγυημένο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει, σας παρέχει την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε ΣΩΣΤΑ και ΣΥΝΤΟΜΑ τα ρώσικα στο επάγγελμά σας. Αν το επιθυμείτε, σας προετοιμάζει με επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας των Πανεπιστημίων Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης και Λομονόσοφ της Μόσχας.

Μαθαίνω Ρωσικά για να σπουδάσω στη Ρωσία

Τα ρωσικά πανεπιστήμια προετοιμάζουν επαγγελματίες- ειδικούς στον τομέα των φυσικών επιστημών, ιδιαίτερα στη φυσική, αλλά και στα μαθηματικά με τις εξειδικεύσεις στην μηχανολογία και στην ιατρική, και θεωρούνται το νούμερα ένα στη ποιότητα της εκπαίδευσής τους.  Τα αποτελέσματα της υψηλής ποιότητας της προετοιμασίας των καλλιτεχνικών και αισθητικών δεξιοτήτων επίσης εκτιμούνται από όλο τον κόσμο.

(Το Πανεπιστήμιο Bauman, το ενεργειακό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, το MFTI, το Ινστιτούτο Gornyj  στην Αγία Πετρούπολη, το Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ, αλλά και το MGU που μαζί με το SPBGU, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των ρωσικών πανεπιστημίων).

Επίσης κάτι που σίγουρα δεν γνώριζες: Τα ρωσικά Πανεπιστήμια δέχονται έλληνες φοιτητές με επίπεδο Β2 στην γλώσσα με ΔΩΡΕΑΝ στέγαση και σίτιση στις φοιτητικές εστίες. Και ανάλογα με την επίδοση του φοιτητή στο 1ο έτος , υπάρχει και η πιθανότητα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ που καλύπτει όλα τα έξοδα της διαμονής του στο ρωσικό κράτος.

Αν είσαι επομένως ένας γονέας που ενδιαφέρεσαι για την σωστή επαγγελματική κατάρτιση του παιδιού σου, ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ και επέλεξε σαν δεύτερη ξένη γλώσσα για το παιδί σου τα ρωσικά. ΚΑΙ θα εξειδικευτεί άριστα στην ειδικότητα που επέλεξε, ΚΑΙ θα σπουδάσει δωρεάν, ΚΑΙ θα έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα προγράμματά μας προετοιμάζουν με επιτυχία τους σπουδαστές για όλες τις εξετάσεις πτυχίων, και για τους δύο επίσημους φορείς της γλωσσομάθειας :

  • Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσoφ ,
  • Κρατικό Πανεπιστήμιο Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης

Μαθαίνω Ρωσικά γιατί εργάζομαι στον τομέα του τουρισμού

Σε κάθε γωνιά του κόσμου, όπου και αν πάτε θα βρείτε τουλάχιστον ένα Ρώσο. Ο λαός αυτός αγαπά να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει νέα μέρη. Επίσης οι ρώσοι δεν αγαπάνε καθόλου να μιλάνε στα αγγλικά και αισθάνονται πιο άνετα να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους.

Έτσι, αν το όνειρό σας είναι να εργαστείτε στον τομέα του τουρισμού, ή αν ήδη ασκείτε κάποιο τουριστικό επάγγελμα, το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε να μαθαίνετε λίγο-λίγο τα ρώσικα στην INFONET, γιατί με το πρόγραμμα σπουδών που παρέχει, σας δίνει την ευκαιρία σε πρώτη φάση να χρησιμοποιείται ΣΥΝΤΟΜΑ και ΣΩΣΤΑ τη γλώσσα αυτή.

Και επομένως γιατί να μην αποκτήσετε και κάποια πιστοποίηση γλωσσομάθειας του επιπέδου που κατέχετε?

Σε δεύτερη φάση έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε και επίσημη πιστοποίηση των γνώσεών σας προκειμένου να ενισχύσετε τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα.

Μαθαίνω Ρώσικα για να ζήσω στη Ρωσία

Αν θέλετε να ζήσετε και να εργαστείτε στη Ρωσία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να έχετε μια ελάχιστη γνώση της ρωσικής  για τους εξής λόγους:

Σήμερα στη Ρωσία όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν ξένες γλώσσες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το επίπεδο των Αγγλικών δεν είναι υψηλό. Για το λόγο αυτό, αν θέλετε να αγοράσετε εισιτήρια ή αναμνηστικά, να παραγγείλετε ένα γεύμα στο εστιατόριο, να επικοινωνήσετε για καθημερινά ζητήματα, θα πρέπει να μιλήσετε στα ρωσικά.
Για να καταλαβαίνετε τι λένε στις ειδήσεις, να κατανοήσετε το νόημα των τραγουδιών, να παρακολουθείτε τις συζητήσεις των πολιτών και γενικότερα να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας, αντί να απομονώνεστε, το σωστό είναι να μάθετε ρωσικά.
Αν επιθυμείτε να γνωρίσετε κόσμο, να καταλάβετε τι σκέφτονται και πώς αισθάνονται, να δημιουργήσετε φιλία με Ρώσους, να είστε κοινωνικοί και ανοικτοί  σε αυτή τη χώρα τόσο διαφορετική από τη δική σας, δεν μένει παρά να αρχίσετε να μαθαίνετε Ρωσικά!

Μαθαίνω Ρωσικά για να ανακαλύψω έναν συναρπαστικό πολιτισμό

Ποιος παθιασμένος με την λογοτεχνία δεν έχει ποτέ αναρωτηθεί πώς θα αισθανόταν αν θα ήταν σε θέση να διαβάσει Πούσκιν στη μητρική γλώσσα , ποιος φίλος της 7ης τέχνης δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον σοβιετικό κινηματογράφο, και πώς μπορούμε να ξεχάσουμε το όνομα του Nurijev και τα διάσημα μπαλέτα όπως η Λίμνη των Κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη , Ο Καρυοθραύστης.

Μάθετε ρωσικά για να μπορέσετε να κατανοήσετε τη γοητεία αυτής της κουλτούρας και να εκτιμήσετε τις χίλιες αποχρώσεις μιας γλώσσας τόσο πλούσιας.

Η ρωσική μουσική ποτέ δεν αφήνει κάποιον αδιάφορο, από τα παραδοσιακά τραγούδια, στις χορωδίες του ρωσικού στρατού, και στη συνέχεια περνώντας στους μεγάλους συνθέτες της κλασικής μουσικής. Η εκμάθηση αυτής της γλώσσας σημαίνει ότι έρχεσαι  πιο κοντά σε αυτά τα αριστουργήματα, κατανοώντας καλύτερα την ουσία.

Μαθαίνω Ρωσικά γιατί είμαι ταξιδιώτης

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε ανά τον κόσμο και ο επόμενος προορισμός σας είναι  η Ρωσία, θα πρέπει τουλάχιστον να μάθετε το βασικό λεξιλόγιο και μερικές απλές φράσεις επιβίωσης. Ναι, είναι απαραίτητο για να επιβιώσετε. Ξεχάστε ότι μπορείτε να μιλήσετε αγγλικά όταν θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια του μετρό ή για να παραγγείλετε ένα χάμπουργκερ. Οι άνθρωποι που μιλούν αγγλικά είναι λίγοι και συνήθως δεν εργάζονται σε εστιατόρια και σε καταστήματα. Ακόμη και στους σταθμούς του μετρό όλες οι ενδείξεις είναι γραμμένες στα ρωσικά, και φυσικά στο κυριλλικό αλφάβητο! Η λατινική μετάφραση είναι σπάνια και θα την βρείτε σε πολύ λίγους σταθμούς.

«Μαθαίνω Ρωσικά» – «Τι πράγμα;»

Είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπετε τις εκφράσεις των ανθρώπων όταν τους λέτε ότι μαθαίνετε ρωσικά. Στο πρόσωπό τους εμφανίζεται μια έκφραση έκπληξης μαζί με την έγκριση και αυτό μην μου πείτε ότι δεν είναι πραγματικά πολύ αστείο.

Αξιολογήσεις

Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

0 Rated 0 out of 0 Ratings

5 stars 0

4 stars 0

3 stars 0

2 stars 0

1 stars 0

Εγγραφή νέου χρήστη

Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή.

Reset Password