fbpx
Σπουδές στην Ιταλία

Αναζητήστε μαθήματα, σεμινάρια ή άρθρα από το blog μας.

Ιατρική στην Αγγλική γλώσσα – IMAT test

Τηλεφωνα επικοινωνιας: 2610 226533, 6976.999.493 | Ακολουθήστε μας

  /  Σπουδές στην Ιταλία  /  Προπτυχιακά  /  Ιατρική στην Αγγλική γλώσσα – IMAT test

Ιατρική στην Αγγλική γλώσσα – IMAT test

40€
imat test

Πληροφορίες

IMAT

IMAT test

IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. https://www.dreambeauty.gr https://el-gr.facebook.com/01infonet/

Η φοίτηση στις Ιατρικές Σχολές των Ιταλικών Πανεπιστημίων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί είτε στην Ιταλική είτε στην Αγγλική γλώσσα. Η εισαγωγή γίνεται κατόπιν Πανιταλικών εξετάσεων, που στην περίπτωση φοίτησης στην Ιταλική γλώσσα πρόκειται για ένα τεστ στα Ιταλικά, ενώ στην περίπτωση φοίτησης στην Αγγλική γλώσσα πρόκειται για ένα τεστ στα Αγγλικά.Το τεστ αυτό είναι το IMAT test.

Τα Δημόσια Ιταλικά Πανεπιστήμια που προσφέρουν σχολή Ιατρικής στα αγγλικά είναι τα παρακάτω δεκατρία:

 • Milano
 • Milano Bicocca
 • Bologna
 • Pavia
 • Roma Sapienza
 • Torino
 • Roma Tor Vergata
 • Napoli Federico II°
 • Napoli “Vanvitelli”
 • Bari
 • Messina
 • Padova
 • Siena

Για την εισαγωγή σε Σχολή Ιατρικής στα αγγλικά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να δώσει ένα τεστ εισόδου.

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε δωρεάν ένα τεστ προσομοίωσης για να δείτε το επίπεδό σας.

Τεστ εισόδου Ιατρικής

Το τεστ είναι το  International Medical Admissions Test (IMAT) και αφορά  τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας

To τεστ εισόδου είναι το ίδιο για όλα τα δημόσια πανεπιστήμια, οργανώνεται από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται την ίδια ημερομηνία. Στην Ελλάδα πραγματοποιείται στην Αθήνα.  Εκτός από τα δημόσια Πανεπιστήμια, ο υποψήφιος φοιτητής να δώσει τεστ εισόδου και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το καθένα από τα οποία έχει διαφορετικό τεστ σε ημερομηνίες που είναι διαφορετικές από αυτές των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Ημερομηνία Τεστ Ιατρικής για τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καθορίσει ακόμα την ημερομηνία του Τεστ εισόδου της Ιατρικής για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020/2021. Ενδεικτικά θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Ημερομηνία Τεστ Ιατρικής για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

To τεστ εισόδου ιατρικής του 2020 των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων οργανώνεται αυτόνομα από το κάθε Πανεπιστήμιο και διεξάγεται σε άλλες ημερομηνίες από αυτή του του Ιταλικού Υπουργείου Παιδείας που αφορά στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Εγγραφή στο Τεστ Εισόδου των Ιατρικών σχολών 2020

Για να λάβει κάποιος μέρος στο Τεστ Εισαγωγής της Ιατρικής για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020/2021, πρέπει να κάνει εγγραφή.

imat

Κατεβάστε τον οδηγό σπουδών

Κατεβάστε εδώ τον οδηγό σπουδών

Αποστολή link στο email:

Πληροφορίες για το ΙΜΑΤ Test.

Το Τεστ Εισαγωγής αποτελείται από 60 ερωτήσεις, με την παρακάτω δομή:

 • 22 ερωτήσεις Γενικής Κουλτούρας & Λογικής
 • 18 ερωτήσεις Βιολογίας
 • 12 ερωτήσεις Χημείας
 • 8 ερωτήσεις Φυσικής και Μαθηματικών

ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Οι ερωτήσεις αφορούν σε αφηγηματικά κείμενα κλασικών ή σύγχρονων συγγραφέων ή σε θέματα της επικαιρότητας.

ΛΟΓΙΚΗ

Αυτές οι ερωτήσεις ζητούν από τον υποψήφιο να ολοκληρώσει έναν λογικό συλλογισμό, ξεκινώντας από προκαθορισμένα δεδομένα και καταλήγοντας στο σχετικό συμπέρασμα.

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν ερωτήσεις διαφόρων ειδών: από τη λεκτική και την αριθμητική λογική και από τη μαθηματική λογική έως την επίλυση προβλημάτων.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Οι ερωτήσεις της βιολογίας αφορούν την κυτταρική βιολογία, τα χρωμοσώματα, την κληρονομικότητα, τη μοριακή γενετική, την εξέλιξη, την εμβρυογένεση, την ιστολογία, τα συστήματα κινητικότητας, το αναπνευστικό σύστημα, το πεπτικό, το νευρικό, το ενδοκρινικό το ανοσοποιητικό σύστημα και αρχές ιατρικής κουλτούρας.

ΧΗΜΕΙΑ

Οι ερωτήσεις της χημείας αφορούν τη σύσταση της ύλης, τους νόμους των ευγενών αερίων, τη δομή του ατόμου, το περιοδικό σύστημα, χημικοί σύνδεσμοι, ανόργανη χημεία, χημική αντίδραση και στοιχειομετρία, χημικά διαλύματα, οξέα και βάσεις, αρχές οργανικής χημείας.

ΦΥΣΙΚΗ

Κινηματική, δυναμική, μηχανική των ρευστών, θερμοδυναμική, ηλεκτροστατική και ηλεκτροδυναμική

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Άλγεβρα, συναρτήσεις, γεωμετρία, πιθανότητες και στατιστική

όσον αφορά τη διαδικασία διεξαγωγής του τεστ για το 2020, αναμένονται περαιτέρω διευκρινήσεις από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και οι υποψήφιοι έχουν 100 λεπτά χρόνο για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις.

Τα βασικά στοιχεία για την επιτυχή έκβαση του IMAT Test είναι:

 1. Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Δεν είναι απαραίτητο κάποιο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, σημασία έχει η καλή κατανόηση του κειμένου.
 2. Καλή γνώση της ορολογίας της εξεταζόμενης ύλης.
 3. Καλή γνώση των εξεταζόμενων γνωστικών αντικειμένων.
 4. Σωστή οργάνωση της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στο IMAT Test

Το επίπεδο γνώσης των παραπάνω σημείων διαπιστώνεται με ένα τεστ κατάταξης κατά την εγγραφή του υποψήφιου φοιτητή στα τμήματα προετοιμασίας.

Φόρμα ενδιαφέροντος

  FAQs

  Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να σπουδάσει στην Ιταλία;
  1. Να έχει απολυτήριο Λυκείου
  2. Να έχει λάβει τα τελευταία δυο χρόνια μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις και να έχει τη βεβαίωση πρόσβασης που χορηγεί το σχολείο.
  Ποιο το κόστος των διδάκτρων στα ιταλικά Πανεπιστήμια;

  Τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας κυμαίνονται από 600-1.400 ευρώ ετησίως, ποσό που καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις. Το τελικό ποσό εξαρτάται από τη φορολογική δήλωση των γονιών, τη σχολή άλλα και το πανεπιστήμιο
  Επίσης στο παραπάνω κόστος οι γονείς θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος για την αγορά των βιβλίων που ποικίλει. Για παράδειγμα υπάρχουν βιβλία που μπορεί να κοστίζουν 100-200 ευρώ και άλλα που κοστίζουν 20-30 ευρώ. Πολλοί φοιτητές όμως που έχουν περάσει κάποια μαθήματα πουλάνε τα βιβλία τους μισοτιμής και έτσι μπορεί να μειωθεί το κόστος των βιβλίων αισθητά.

  Ποιο το κόστος διαβίωσης στην Ιταλία;

  Το κόστος διαβίωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κόστος των ενοικίων.
  Στο Βορρά τα ενοίκια είναι πιο ακριβά, ενώ στην κεντρική και στη νότια Ιταλία τα ενοίκια είναι πιο προσιτά και υπάρχει και η λύση της συγκατοίκησης, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος διαμονής.
  Σύμφωνα με φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία, όσοι επιλέξουν τη συγκατοίκηση να υπολογίζουν κόστος 250-300 ευρώ το μήνα, ενώ όσοι επιλέξουν να μείνουν μόνοι τους να υπολογίζουν ένα ποσό της τάξης των 350-450 ευρώ το μήνα.
  Όσον αφορά το φαγητό , τα πανεπιστήμια διαθέτουν λέσχες σίτησης, (MENSA) που προσφέρουν δύο γεύματα ημερησίως, με κόστος από 1 ευρώ έως 5 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα του κάθε γονέα.
  Οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ έχουν παραπλήσιες τιμές με την Ελλάδα.

  Ποιές είναι οι σχολές με εξετάσεις στα Ιταλικά Πανεπιστήμια και ποιές χωρίς εξετάσεις;

  Στην Ιταλία υπάρχουν σχολές όπου οι υποψήφιοι καλούνται να δώσουν πανιταλικές εξετάσεις και σχολές χωρίς εξετάσεις.

  Οι σχολές με εξετάσεις είναι:

  1. Ιατρική καθώς και όλες οι παραϊατρικές σχολές (Φυσιοθεραπεία, Νοσηλευτική, Λογοθεραπεία κ.α.)
  2. Οδοντιατρική
  3. Κτηνιατρική
  4. Φαρμακευτική (στις περισσότερες πόλεις το πανεπιστήμιο βάζει ενδοπανεπιστημιακό τεστ σε 5 μαθήματα, 80 ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, σε άλλες έχει απλή εγγραφή με συγκεκριμένο αριθμό εγγραφέντων σπουδαστών).
  5. Αρχιτεκτονική
  6. Παιδαγωγικά
  7. Ψυχολογία

  Σχολές χωρίς εξετάσεις

  Εκτός από τις σχολές που απαιτούν πανιταλικές εξετάσεις υπάρχουν και σχολές που η εισαγωγή γίνεται ελεύθερα. Οι υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να γράψουν ένα τεστ γνώσεων όπου η επίδοσή τους σε αυτό ενδέχεται να μην επηρεάσει την εισαγωγή τους.
  Οι σχολές χωρίς εξετάσεις είναι:
  1.Φαρμακευτική (προς το παρόν δεν εμπίπτει στο σύστημα των πανιταλικών, αν και οι περισσότερες πόλεις, έβαλαν επιλεκτικό ενδοπανεπιστημιακό τεστ ,σε κάποιες άλλες έκαναν απλή εγγραφή δίχως τεστ, με σειρά προτεραιότητας εγγραφέντων).
  2. Πολυτεχνείο (εκτός από Αρχιτεκτονική)
  3. Νομική
  4. Φιλολογίες
  5. Γλωσσών
  6. Καλών Τεχνών (μερικές πόλεις έχουν ενδοπανεπιστημιακές)
  7. Φυσικής
  8. Χημείας
  9. Μαθηματικών
  10. Βιολογικό
  11. Οικονομικών

  Αξιολογήσεις

  Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

  0 Rated 0 out of 0 Ratings

  5 stars 0

  4 stars 0

  3 stars 0

  2 stars 0

  1 stars 0

  Εγγραφή νέου χρήστη

  Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή.

  Reset Password