Σπουδές στην Ιταλία

Αναζητήστε μαθήματα, σεμινάρια ή άρθρα από το blog μας.

Ιατρική στην Αγγλική γλώσσα – IMAT test

Τηλεφωνα επικοινωνιας: 2610 226533, 6976.999.493 | Ακολουθήστε μας

  /  infonet  /  Ιατρική στην Αγγλική γλώσσα – IMAT test

Ιατρική στην Αγγλική γλώσσα – IMAT test

40€
imat

Πληροφορίες

IMAT ιατρική στην Ιταλία

IMAT test ιατρική στην Ιταλία

ιατρική στην ιταλία

ιατρική στην Ιταλία IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. ιατρική στην Ιταλία IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. ιατρική στην Ιταλία IMAT Το International Medical Admissions Test (IMAT) αφορά τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. https://www.dreambeauty.gr https://el-gr.facebook.com/01infonet/

Το Cambridge Assessment Admissions Testing σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίων και Έρευνας (MIUR) οργανώνει και παρέχει το International Medical Admissions Test (IMAT). Το IMAT είναι ένα τεστ εισαγωγής στα αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής της Ιταλίας, και απευθύνεται τόσο σε Ιταλούς, όσο και σε ξένους φοιτητές.

Αγγλόφωνες σχολές Ιατρικής:

 • Milano
 • Milano Bicocca
 • Bologna
 • Pavia
 • Torino
 • Roma Tor Vergata
 • Napoli Federico II°
 • Napoli “Vanvitelli”
 • Bari
 • Messina
 • Padova
 • Siena
 • Parma
 • Ancona (new)
 • Roma La Sapienza

 

Αγγλόφωνες σχολές Οδοντιατρικής:

 • Siena
 • Roma La Sapienza (new)

Δείτε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο κάτω μέρος της σελίδας.

Τεστ εισόδου Ιατρικής

Το τεστ είναι το  International Medical Admissions Test (IMAT) και αφορά  τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας

To τεστ εισόδου είναι το ίδιο για όλα τα δημόσια πανεπιστήμια, οργανώνεται από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται την ίδια ημερομηνία σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ημερομηνία Τεστ Ιατρικής για τα Δημόσια Πανεπιστήμια

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής IMAT Test : Ιούλιος *
  • Ημερομηνία Έναρξης Εγγραφών : Ιούλιος *
  • Ημερομηνία Λήξης Εγγραφών : Σεπτέμβριος *

     * Οι ημερομηνίες εγγραφών και εξετάσεων για το 2023 αναμένονται

Κατεβάστε τον οδηγό σπουδών

Κατεβάστε εδώ τον οδηγό σπουδών

Αποστολή link στο email:

Συμφωνώ στην χρήση και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων με σκοπό την ομαδοποίηση και στατιστική ανάλυση της αγοραστικής μου συμπεριφοράς, ώστε να λαμβάνω ακριβέστερες ενημερώσεις που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις μου. Privacy Policy.

Πληροφορίες για το ΙΜΑΤ Test.

Το Τεστ Εισαγωγής αποτελείται από 60 ερωτήσεις, με την παρακάτω δομή:

 • 20 ερωτήσεις Γενικής Κουλτούρας & Λογικής
 • 15 ερωτήσεις Βιολογίας
 • 15 ερωτήσεις Χημείας
 • 10 ερωτήσεις Φυσικής και Μαθηματικών

ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Οι ερωτήσεις αφορούν σε αφηγηματικά κείμενα κλασικών ή σύγχρονων συγγραφέων ή σε θέματα της επικαιρότητας.

ΛΟΓΙΚΗ

Αυτές οι ερωτήσεις ζητούν από τον υποψήφιο να ολοκληρώσει έναν λογικό συλλογισμό, ξεκινώντας από προκαθορισμένα δεδομένα και καταλήγοντας στο σχετικό συμπέρασμα.

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν ερωτήσεις διαφόρων ειδών: από τη λεκτική και την αριθμητική λογική και από τη μαθηματική λογική έως την επίλυση προβλημάτων.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Οι ερωτήσεις της βιολογίας αφορούν την κυτταρική βιολογία, τα χρωμοσώματα, την κληρονομικότητα, τη μοριακή γενετική, την εξέλιξη, την εμβρυογένεση, την ιστολογία, τα συστήματα κινητικότητας, το αναπνευστικό σύστημα, το πεπτικό, το νευρικό, το ενδοκρινικό το ανοσοποιητικό σύστημα και αρχές ιατρικής κουλτούρας.

ΧΗΜΕΙΑ

Οι ερωτήσεις της χημείας αφορούν τη σύσταση της ύλης, τους νόμους των ευγενών αερίων, τη δομή του ατόμου, το περιοδικό σύστημα, χημικοί σύνδεσμοι, ανόργανη χημεία, χημική αντίδραση και στοιχειομετρία, χημικά διαλύματα, οξέα και βάσεις, αρχές οργανικής χημείας.

ΦΥΣΙΚΗ

Κινηματική, δυναμική, μηχανική των ρευστών, θερμοδυναμική, ηλεκτροστατική και ηλεκτροδυναμική

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Άλγεβρα, συναρτήσεις, γεωμετρία, πιθανότητες και στατιστική

Όσον αφορά τη διαδικασία διεξαγωγής του τεστ για το 2022, αναμένονται περαιτέρω διευκρινήσεις από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας. Το τεστ περιέχει 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και οι υποψήφιοι έχουν 100 λεπτά χρόνο για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις.

Τα βασικά στοιχεία για την επιτυχή έκβαση του IMAT Test είναι:

 1. Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Δεν είναι απαραίτητο κάποιο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, σημασία έχει η καλή κατανόηση του κειμένου.
 2. Καλή γνώση της ορολογίας της εξεταζόμενης ύλης.
 3. Καλή γνώση των εξεταζόμενων γνωστικών αντικειμένων.
 4. Σωστή οργάνωση της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στο IMAT Test

Το επίπεδο γνώσης των παραπάνω σημείων διαπιστώνεται με ένα τεστ κατάταξης κατά την εγγραφή του υποψήφιου φοιτητή στα τμήματα προετοιμασίας.

Είπαν για εμάς

Ραφαηλία Ευαγγελία Πρασσά:
”  Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φροντιστήριο infonet, για την υποστήριξη και την επαρκή προετοιμασία που μου προσέφερε για τις εξετάσεις του IMAT. Ιδιαίτερα εκτιμώ την συνεργασία μου με την κυρία Ιωσηφίδη , που επικοινωνούσαμε συστηματικά και μου προσέφερε καθοδήγηση , όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας , αλλά και μετά την εξέταση , ώσπου να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες για την εισαγωγή μου στην αγγλόφωνη ιατρική της Μεσσίνα. Τέλος είμαι ευγνώμων που το φροντιστήριο infonet, παραθέτει και εντατικά θερινά μαθήματα , ώστε έτσι μου δόθηκε κι εμένα η ευκαιρία να αξιοποιήσω τον λιγοστό χρόνο προετοιμασίας που διέθετα έπειτα από τις πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχα άμεσα τον στόχο μου.  “
Ειρήνη Μπιζά:

”  Ευχαριστώ θερμά το φροντιστήριο INFONET και την ομάδα καθηγητών του για την πολύτιμη βοήθεια τους ως προς την επιτυχία των εξετάσεων και την εισαγωγή μου στην ιατρική σχολή της επιλογής μου.

Φόρμα ενδιαφέροντος

  infonet Εγγυημένη επιτυχία

  Εξειδικευόμαστε στα Ιταλικά πανεπιστήμια

  Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Infonet με την 25ετή εμπειρία του και με επίσημες συνεργασίες με Ιταλικά πανεπιστήμια αποτελεί εγγύηση για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην σχολή της αρεσκείας τους στην Ιταλία.

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

   

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
  Università degli Studi di Padova.
  Tutor Università degli Studi Roma Tre

   

  ΚΡΙΜΗ-ΠΟΤΑΜΙΤΗ ΤΖΙΟΥΖΕΠΠΑ
  Μαθηματικός
  Statistica e matematica
  Università degli studi di Catania

  Αξιολογήσεις

  Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

  0 Rated 0 out of 0 Ratings

  5 stars 0

  4 stars 0

  3 stars 0

  2 stars 0

  1 stars 0

  Εγγραφή νέου χρήστη

  Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή.

  Reset Password